Na 4 – 5 porcí budeme potřebovat:

  • 750 g dýně Hokaidó
  • 1 litr vody
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 zeleninové bio bujóny
  • 1 dl kokosového mléka
  • 1 dl suchého bílého vína
  • olej

Postup:

Cibuli a česnek rozsekáme na kostičky a orestujeme dorůžova na troše oleje. Zalijeme vínem a chvíli dusíme. Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semen a i se slupkou rozkrájíme na kostky. Ty nasypeme do základu. Zalijeme horkou vodou, přidáme tymián, bujony a vaříme asi 15 minut. Potom z kastrolu vyndáme snítky tymiánu a polévku rozmixujeme. Zjemníme kokosovým mlékem a případně dosolíme.