Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 2 menší cukety
  • 1 cibule
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1 vrchovatá lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička drobounce nakrájeného zázvoru
  • 2 kostky zeleninového bio bujónu
  • 1,3 l vody
  • 1 dl šlehačky
  • olej
  • 3 starší housky
  • sojová omáčka v rozprašovači (mám pro tento účel koupenou plastovou lahvičku s rozprašovačem)

Postup:

V kastrole na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme římský kmín, zázvor a nakrájené cukety. Zasypeme kurkumou a koriandrem, chvíli restujeme a poté zalijeme vodou. Přidáme bujónové kostky a vaříme asi 10 až 15 minut. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme šlehačku a ještě chviličku povaříme. Polévka je hustá a není potřeba zahušťovat.

Podáváme s krutony. Starší housky nakrájíme na maličké kostičky a opečeme na plechu v troubě na trošce oleje. Když jsou hotové, poprášíme sojovou omáčkou z rozprašovače.