Kuřecí směs se šalvějí a pohankovými nudlemi
Po návratu z dovolené, s prázdnout lednicí, bylo dnešní vaření celkem bojovka. Ještě, že máme mrazák a zahradu.
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 1 velký krůtí řízek
- 1 velký kuřecí řízek
- 1 větší cibule
- 1/2 lžičky červené kari pasty
- hrubě mletý pepř, sůl
- 3 lžíce sojové omáčky
- 4 lístky šalvěje
- 1 červená paprika – kozí roh – pálivá
- 10 cherry rajčátek
- olej
- pohankové japonské nudle
Postup:
Maso rozkrájíme na nudličky a smícháme s olejem, kari pastou, solí, pepřem a na proužky nakrájenou cibulí. Na pánvi rozehřejeme zbytek oleje a maso na zprudka orestujeme. Když je již téměř hotové, přidáme na kousky nakrájené šalvějové lístky, na proužky nakrájenou papričku bez semínek, promícháme a přidáme ještě na na půlky rozkrájená cherry rajčátka. Za stálého míchání maso doděláme.
V mezičase uvaříme pohankové nudle dle návodu. Vaří se ve vroucí osolené vodě 3 minuty.