Po návratu z dovolené, s prázdnout lednicí, bylo dnešní vaření celkem bojovka. Ještě, že máme mrazák a zahradu.

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1 velký krůtí řízek
  • 1 velký kuřecí řízek
  • 1 větší cibule
  • 1/2 lžičky červené kari pasty
  • hrubě mletý pepř, sůl
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 4 lístky šalvěje
  • 1 červená paprika – kozí roh – pálivá
  • 10 cherry rajčátek
  • olej
  • pohankové japonské nudle

Postup:

Maso rozkrájíme na nudličky a smícháme s olejem, kari pastou, solí, pepřem a na proužky nakrájenou cibulí. Na pánvi rozehřejeme zbytek oleje a maso na zprudka orestujeme. Když je již téměř hotové, přidáme na kousky nakrájené šalvějové lístky, na proužky nakrájenou papričku bez semínek, promícháme a přidáme ještě na na půlky rozkrájená cherry rajčátka. Za stálého míchání maso doděláme.

V mezičase uvaříme pohankové nudle dle návodu. Vaří se ve vroucí osolené vodě 3 minuty.