Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 3 brambory
  • 5 velkých stroužků česneku
  • 2 zeleninové bio bujóny
  • 1 hrnek uvařených krup
  • 1 cibule
  • 1 lžíce majoránky
  • hrst nasekané pažitky
  • kmín
  • čerstvě mletý pepř
  • přepuštěné máslo ghí nebo normální máslo, příp. olej

Postup:

Kroupy namočíme den předem do studené vody a druhý den vodu vyměníme a uvaříme doměkka.

V kastrolu na troše tuku orestujeme dozlatova drobně pokrájenou cibuli a 2 stroužky česneku. Přidáme na kostičky nakrájené, oloupané, brambory, zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Přidáme bujóny, kmín a pepř. Vaříme asi 10 minut. Přidáme kroupy, majoránku a zbylý, prolisovaný česnek. Povaříme ještě asi 2 minuty. Až úplně nakonec přidáme posekanou pažitku.

Tip:

Krup vařím vždy větší množství a naporcuju do mitroténových sáčků do mrazáku – mražené kroupy pak používám postupně do jídla.