Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 6 vajec
  • 3 brambory
  • 60 g slaniny
  • 50 g strouhaného čedaru
  • 40 g mraženého hrášku
  • 40 g mražené kukuřice
  • 2 lžíce šlehačky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olej

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Hrášek s kukuřicí osolíme, zalijeme vroucí vodou a cca 3 minuty povaříme. Vejce vyklepneme do vyšší odměrky, osolíme, opepříme, přidáme šlehačku a vidličkou rozšleháme. Slaninu rozkrájíme na kostičky.

Omelety můžeme upéct buď na menší pánvi – pro každého jednu nebo na palačinkovou pánev rozestavit kovová tvořítka a připravit mini omeletky v nich (nezapomeňte tvořítka vytřít pomocí mašlovačky olejem). Všechny suroviny rozdělíme na počet porcí. Postup přípravy je následující: na dno kápneme trošku oleje, přidáme slaninu, necháme zpěnit, přidáme porci mírně rozšťouchaných vařených brambor, porci kukuřice, hrášku a zalijeme třetinou vajec. Posypeme strouhaným sýrem a necháme je ztuhnout. Přikryjeme pokličkou, aby vejce ztuhla až k povrchu.