Selská omeleta
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 6 vajec
- 3 brambory
- 60 g slaniny
- 50 g strouhaného čedaru
- 40 g mraženého hrášku
- 40 g mražené kukuřice
- 2 lžíce šlehačky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Hrášek s kukuřicí osolíme, zalijeme vroucí vodou a cca 3 minuty povaříme. Vejce vyklepneme do vyšší odměrky, osolíme, opepříme, přidáme šlehačku a vidličkou rozšleháme. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
Omelety můžeme upéct buď na menší pánvi – pro každého jednu nebo na palačinkovou pánev rozestavit kovová tvořítka a připravit mini omeletky v nich (nezapomeňte tvořítka vytřít pomocí mašlovačky olejem). Všechny suroviny rozdělíme na počet porcí. Postup přípravy je následující: na dno kápneme trošku oleje, přidáme slaninu, necháme zpěnit, přidáme porci mírně rozšťouchaných vařených brambor, porci kukuřice, hrášku a zalijeme třetinou vajec. Posypeme strouhaným sýrem a necháme je ztuhnout. Přikryjeme pokličkou, aby vejce ztuhla až k povrchu.