Na 38 ks budeme potřebovat:

  • 2 bílky
  • 120 g kokosu
  • 70 g třtinového cukru
  • 30 g plnotučného tvarohu
  • na špičku nože vyškrábnuté dřeně z vanilkového lusku
  • špetka soli

Postup:

V nízkém kastrolu zahřejeme vodu, aby byla horká, ale nevařila se. Do kastrolu vložíme vyšší hrnec se 2 bílky. Osolíme a ušleháme elektrickými metličkami do polotuha. Přidáme cukr a vanilku a šleháme až sníh zcela ztuhne a vráskuje. Potom vsypeme kokos a přidáme i tvaroh a ještě prošleháme.

Lžičkou nabíráme kokosovou hmotu a prsty tvarujeme kokosky přímo na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme v troubě vyhřáté na 150 st. C dozlatova, cca 10 minut.