Tvarohový koláč s hruškami
Výborný a šťavnatý koláč s hruškami vám můžu vřele doporučit. Hrušky mají rády čokoládu a tento koláč je barevně i chuťově neodolatelný.
- 250 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 1 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Náplň:
- 20 g cukru krupice
- 230 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 tvaroh
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 2-3 hrušky
- špetka soli
- hrst spařených a oloupaných mandlí
Mouku, cukr, kakao, sůl a prášek do pečiva promícháme, přidáme na kousíčky nakrájené máslo a vejce a umícháme drolivé těsto. Větší dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní rozprostřeme a prsty vytvarujeme dno a ještě 3 cm vysoké okraje. Kousek těsta si necháme na posypání koláče. Dno propícháme vidličkou.
V jiné míse vyšleháme tvaroh s cukrem, solí, vejcem, mlékem a pudinkem. Směs vylijeme na těsto. Hrušky oloupeme, vykrojíme semínka a dřevnatou část od stopky. Nakrájíme na širší plátky a poklademe jimi náplň. Navrch rozdrobíme zbytek těsta a posypeme nasekanými mandlemi.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 30 minut. Potom troubu vypneme a koláč necháme ještě 5 minut dojít.
Nepatří do té tvarohové hmoty spíš 200g cukru než 20?
Koláč mi tu právě chladne, jen jsem přidala jednu nulu toho cukru. Voní úžasně, už se těšímm, až ho nakrojím.
Dobrý den, slaďte dle libosti :). My sladíme méně :). Jak Vám chutnal?
Dala jsem těch 200 (jak bývá v jiných receptech) a koláč byl naprosto vynikající. Už ho mám zapsaný ve svém receptníčku.
Tak to mě těší 🙂