Raději nebudu prozrazovat, jak je to dlouho, co jsem tento recept dostala od souseda cukráře 🙂

Na cca 16 ks budeme potřebovat:

Těsto

  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 tvaroh v alobalu (ne vaničkový)
  • 1 vejce
  • 20 g změklého másla
  • špetka soli
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva

Na naplnění a ozdobu

  • jahody
  • tvrdý tvaroh
  • zakysaná smetana
  • rozpuštěné máslo
  • moučkový cukr

Postup:

Z mouky, tvarohu, vejce, másla, soli a prášku do pečiva připravíme vláčné těsto. Robot nám práci značně usnadní. Na vále utvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme kousky, rozmáčkneme na placičku, naplníme jahodou a zabalíme knedlík. Je-li těsto lepivé, podsypáváme moukou. Konzistence závisí na tom, jaký tvaroh si přineseme domů. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě přibližně 7-9 minut.

Na talíři sypeme nastrouhaným tvarohem, ozdobíme zakysanou smetanou, moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Tip:

Doporučuju obalit jahody v mouce, těsto na nich bude líp držet.