Tvarohové knedlíky s jahodami
Raději nebudu prozrazovat, jak je to dlouho, co jsem tento recept dostala od souseda cukráře 🙂
Na cca 16 ks budeme potřebovat:
Těsto
- 200 g polohrubé mouky
- 1 tvaroh v alobalu (ne vaničkový)
- 1 vejce
- 20 g změklého másla
- špetka soli
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
Na naplnění a ozdobu
- jahody
- tvrdý tvaroh
- zakysaná smetana
- rozpuštěné máslo
- moučkový cukr
Postup:
Z mouky, tvarohu, vejce, másla, soli a prášku do pečiva připravíme vláčné těsto. Robot nám práci značně usnadní. Na vále utvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme kousky, rozmáčkneme na placičku, naplníme jahodou a zabalíme knedlík. Je-li těsto lepivé, podsypáváme moukou. Konzistence závisí na tom, jaký tvaroh si přineseme domů. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě přibližně 7-9 minut.
Na talíři sypeme nastrouhaným tvarohem, ozdobíme zakysanou smetanou, moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Tip:
Doporučuju obalit jahody v mouce, těsto na nich bude líp držet.