Na 6 porcí budeme potřebovat:

  • 500 g mascarpone
  • 5 lžic krupicového cukru
  • 5 vajec
  • 2 dl silné černé kávy
  • 1/5 dl Amaretta
  • kakao na posypání
  • 1 balení cukrářských piškotů
  • špetička soli

Postup:

Uvaříme silnou kávu (ideálně espresso) a smícháme s Amarettem. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme do nich mascarpone. Bílky jemně osolíme a ušleháme z nich tuhý sníh. Ten lehce vmícháme do druhé směsi.

Připravíme si sklenky, nalámané piškoty a kávovou směs. Piškoty namáčíme krátce v kafi a skládáme do sklenek. Na piškoty naneseme část krému a na něj zase piškoty. Takto pokračujeme až do spotřebování ingrediencí a naplnění skleniček. Poháry necháme odpočinout v lednici aspoň 2 hodiny. Potom každý pohár posypeme kakaem prosátým přes cedník.