Taky se vám někdy povede uvařit víc rýže, než je potřeba? Rýžové krokety jsou dobrý typ, jak s ní zatočit 🙂

Na 25 ks budeme potřebovat:

Krokety

  • 1 hrnek vařené rýže (použila jsem zbylou basmati od oběda)
  • 40 g tapiokové mouky (příp. rýžové nebo kukuřičného škrobu)
  • 30 g sušeného mléka
  • 30 g rozinek
  • 1/2 jablka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • olej na smažení

Dip s javorovým sirupem

  • 50 g zakysané smetany
  • 2 lžíce javorového sirupu

Dip s vaječným koňakem

  • 50 g zakysané smetany
  • 2 lžíce vaječného koňaku

Postup:

Uvařenou rýži (pravděpodobně už bude přisolená) smícháme s vejcem, tapiokovou moukou, sušeným mlékem, cukrem, nahrubo strouhaným jablkem, skořicí a rozinkami. V malém kastrůlku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a do horkého vkládáme krokety, které nabíráme pomocí dvou lžiček. Usmažíme dozlatova z obou stran.

Dipy uděláme smícháním smetany buď s javorovým sirupem nebo vaječným koňakem.