Rýžové krokety se smetanovým dipem
Taky se vám někdy povede uvařit víc rýže, než je potřeba? Rýžové krokety jsou dobrý typ, jak s ní zatočit 🙂
Na 25 ks budeme potřebovat:
Krokety
- 1 hrnek vařené rýže (použila jsem zbylou basmati od oběda)
- 40 g tapiokové mouky (příp. rýžové nebo kukuřičného škrobu)
- 30 g sušeného mléka
- 30 g rozinek
- 1/2 jablka
- 1 vejce
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- olej na smažení
Dip s javorovým sirupem
- 50 g zakysané smetany
- 2 lžíce javorového sirupu
Dip s vaječným koňakem
- 50 g zakysané smetany
- 2 lžíce vaječného koňaku
Postup:
Uvařenou rýži (pravděpodobně už bude přisolená) smícháme s vejcem, tapiokovou moukou, sušeným mlékem, cukrem, nahrubo strouhaným jablkem, skořicí a rozinkami. V malém kastrůlku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a do horkého vkládáme krokety, které nabíráme pomocí dvou lžiček. Usmažíme dozlatova z obou stran.
Dipy uděláme smícháním smetany buď s javorovým sirupem nebo vaječným koňakem.