Na cca 30 ks budeme potřebovat:

  • 100 g datlí
  • 100 g mandlí
  • 60 g brusinek
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 3 lžíce rýžového sirupu (nebo 2 zarovnané lžíce tekutého medu – ten sladí víc)
  • 3 stonky máty

Postup:

Datle na několik hodin namočíme do vlažné vody, aby změkly. Potom z nich vodu slijeme a datle postupně rozmixujeme v mixéru. Pomalu přidáváme po malých dávkách i neloupané mandle a stále mixujeme. Přidáme citrónovou šťávu a arašídové máslo, rýžový sirup a postupně i brusinky. Upozorňuju, že jestli nemáte speciální mixér, tak se to běžnému mixéru moc líbit nebude. Můj teda nadával fest :D. Mátu opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kousíčky. Ty také zamícháme do vzniklého těsta.

Formu na biskupský chlebíček nebo jinou misku s rovnými stranami vyložíme fresh fólií a těsto natlačíme na dno. Lžící namočenou v citrónové šťávě uhladíme povrch a přikryjeme přesahující fresh fólií. Necháme odpočinout v lednici. Poté nakrájíme na čtverečky.