Jablečný perník s bílou čokoládou a mandlemi
Nechci se chlubit, ale lepší perník jsem nikdy nejedla. Zkuste a uvidíte 🙂
- 150 g hladké mouky
- 150 g hrubé mouky
- 300 g jemně nastrouhaných jablek
- 150 g cukru krupice s vanilkou (cukr mám v dóze s vanilkovým luskem)
- 100 g rozpuštěného másla
- 1 kypřící prášek do perníku
- 2 vejce
- 4 lžíce jablečného koncentrátu (ze zdravé výživy)
- sůl
- máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání větší dortové formy
- rybízová marmeláda
- 3/4 tabulky bílé čokolády
- 1 vrchovatá lžička tuku Omega
- hrst spařených a oloupaných mandlí
Cukr, vejce, mouku, jablka, máslo, jablečný koncentrát, sůl a prášek do perníku dáme do kuchyňského robota a zaděláme těsto. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a těsto do ní nalijeme. Uhladíme stěrkou do stran tak, aby uprostřed bylo těsta o trochu méně než na krajích. Upečeme v troubě předehřáté na 180 st. po dobu cca 25 minut.
Mandle nasekáme, nasucho opražíme. Upečený korpus necháme zchladnout. Potom nalámeme čokoládu do malého kastrůlku, přidáme Omegu a kastrůlek ponoříme do většího kastrolu s vroucí vodou. Ve vodní lázni necháme čokoládu rozpusti. Korpus potřeme rybízovou marmeládou, pomažeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme opraženými mandlemi.