Nechci se chlubit, ale lepší perník jsem nikdy nejedla. Zkuste a uvidíte 🙂

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g hrubé mouky
  • 300 g jemně nastrouhaných jablek
  • 150 g cukru krupice s vanilkou (cukr mám v dóze s vanilkovým luskem)
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 2 vejce
  • 4 lžíce jablečného koncentrátu (ze zdravé výživy)
  • sůl
  • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání větší dortové formy
  • rybízová marmeláda
  • 3/4 tabulky bílé čokolády
  • 1 vrchovatá lžička tuku Omega
  • hrst spařených a oloupaných mandlí

Cukr, vejce, mouku, jablka, máslo, jablečný koncentrát, sůl a prášek do perníku dáme do kuchyňského robota a zaděláme těsto. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a těsto do ní nalijeme. Uhladíme stěrkou do stran tak, aby uprostřed bylo těsta o trochu méně než na krajích. Upečeme v troubě předehřáté na 180 st. po dobu cca 25 minut.

Mandle nasekáme, nasucho opražíme. Upečený korpus necháme zchladnout. Potom nalámeme čokoládu do malého kastrůlku, přidáme Omegu a kastrůlek ponoříme do většího kastrolu s vroucí vodou. Ve vodní lázni necháme čokoládu rozpusti. Korpus potřeme rybízovou marmeládou, pomažeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme opraženými mandlemi.

jablk.pernik