Jablečno-hruškový crumble
Na 6 mističek budeme potřebovat:
Na ovocnou směs
- 350 g jablek a hrušek
- 30 g brusinek
- 30 g másla
- 20 g polohrubé mouky
- 1 polévková lžíce datlového sirupu (příp. jiný nebo tekutý med)
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- skořice
- špetka soli
Na drobenku
- 50 g polohrubé mouky
- 40 g třtinového cukru
- 30 g másla
- 30 g slunečnicových semínek
- skořice
+ máslo na vymazání misek
Postup:
Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. V míse smícháme s rozehřátým máslem, citrónem, brusinkami, solí, skořicí, sirupem a trochou mouky.
Mističky vymažeme silně máslem a ovocnou směs do nich rozdělíme. Hezky vrchovatě, protože se pečením ovoce smrskne.
Z mouky, cukru, tuhého másla, semínek a skořice prsty užmouláme drobenku, kterou posypeme na ovoce.
Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 18 minut.