Každé správné grilování má mít sladkou tečku, no ne? Tentokrát jsem vyzkoušela meruňky. Meruňky, pokud se ohřejí, jsou dost kyselé, tak karamel se pro tento účel skvěle hodí.

  • meruňky (množství dle vašeho přání), počítala jsem 2 na osobu
  • 1/2 dl javorového sirupu
  • 1/2 dl Johny Walker
  • 100 g cukru krupice
  • 1 dl šlehačky
  • 1 zakysaná smetana 30%

Meruňky omyjeme, vypeckujeme a namočíme přes noc do marinády ze sirupu a whisky. Druhý den napícháme na grilovací špejle, ogrilujeme a podáváme se zakysanou smetanou, kterou vydatně pokapeme karamelem.

Karamel připravíme následovně: do malého kastrůlku dáme cukr a na nejmenším plameni jej rozpustíme. Šlehačku ohřejeme a pomalu vmícháme do rozpuštěného cukru. Hodně to páří, tak pozor na prsty.