Někdy nás tak honí mlsná a uděláme si nějakou dobrotu. Grilovaná jablíčka s omáčkou ze zakysané smetany, ovoněné meduňkou jsou pohlazením.

  • 3 větší  jablka
  • šťáva z půl citronu
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce rumu
  • mletá skořice
  • 1 cm zázvoru

Omáčka:

  • 1 zakysaná smetana
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • několik lístků meduňky
  • pár zrnek soli

V misce rozmícháme marinádu z citronové šťávy, javorového sirupu, rumu, mleté skořice a jemně nastrouhaného zázvoru. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na větší měsíčky. Připravená jablka namočíme do marinády, aby byla z větší části obalená, přikryjeme fresh fólií a necháme přes noc v lednici odpočinout. Před grilováním ještě promícháme. Namarinované dílky jablek napícháme na špejle a z obou stran ogrilujeme.

Podáváme s omáčkou smíchanou ze zakysané smetany, javorového sirupu, ochucené citronem a meduňkou.