Citrusové vločkové sušenky
Až ochutnáte naše citrusové vločkové sušenky a budou se vám dělat boule za ušima, vzpomeňte si na bratry Kelloggovi, kteří ovesné vločky a kukuřičné lupínky v 19. století vynalezli. Vsázeli na ně jako na zbraň proti masturbaci 🙂
Na cca 80 sušenek budeme potřebovat:
- 130 ml rozpuštěného másla
- 120 g jemných vloček
- 80 g špaldové mouky
- 40 g hladké mouky
- 60 g třtinového cukru
- šťáva z 1 šťavnatého citrónu
- šťáva z 1 šťavnatého pomeranče
- 60 g kandované pomerančové kůry
- 50 g slunečnicových semínek
- 1 lžíce tekutého medu
- 1 zarovnaná lžička jedlé sody
- špetka soli
Postup:
Máslo odvážíme do plecháčku a rozpustíme ve vodní lázni. Z citrónu a pomeranče vymačkáme šťávu. Do misky odvážíme vločky, mouku, slunečnici, kandovanou kůru, cukr, jedlou sodu, sůl a promícháme. Přilijeme směs rozpuštěného másla s medem a citrusovou šťávou. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme z těsta pomocí dvou lžiček malé hromádky, které lžičkou ještě uhladíme a rozmáčkneme na placičky.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu cca 8 minut dozlatova.