Na formu biskupského chlebíčku budeme potřebovat:

  • 270 g přezrálých banánů (2 ks)
  • 200 g zakysané smetany
  • 190 g hladké mouky
  • 110 g rozpuštěného másla
  • 90 g třtinového cukru s naloženou vanilkou
  • 50 g brusinek
  • 40 g čokolády na vaření
  • 30 g kakaa
  • 2 vejce
  • 1 plná lžička jedlé sody
  • špetka soli

Postup:

Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme k nim zakysanku, cukr, vejce, máslo a sůl a rozmícháme, nejlépe v kuchyňském robotu. Přidáme mouku smíchanout s kakaem a jedlou solí a teď už jen rychle zamícháme vařečkou. Čokoládu rozkrájíme ostrým nožem na malé kousky a přisypeme do těsta spolu s brusinkami. Promícháme a vylijeme do chlebíčkové formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení nebo vymazali silně máslem a vysypali hrubou moukou.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 55-60 minut. Je-li chlebíček upečený, zjistíme zapíchnutím suché špejle doprostřed chlebíčku. Bude-li špejle suchá, je hotovo. Moučník krájíme po zchladnutí.