Karbanátky se salátem z čínského zelí
Na 3 porce budeme potřebovat:
Karbanátky
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 celozrnný rohlík
- mléko na namočení rohlíku
- 1 cibule
- 2 velké stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl, pepř, tymián
- trocha strouhanky na obalení
- olej na smažení
Salát
- 6 listů čínského zelí
- zelné picles dle chuti
- sůl
- olivový olej
Postup:
Rohlík natrháme do misky a zalijeme mlékem. Maso dáme do mísy, posolíme, popepříme, přidáme tymián, vejce, nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a namočený rohlík, ze kterého vymačkáme mléko. Promícháme a utvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Čínské zelí omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. V misce smícháme se zelným picles, polijeme trochou olivového oleje a dle chuti přisolíme.