Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 500 g mletého masa vepřové/hovězí
  • 1 brokolice
  • 40 g sýru parmazánového typu
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1,5 dl bílého vína
  • 1 zeleninový bio bujón
  • olej
  • 1 šlehačka
  • 1 žloutek
  • 1 lžička červené kari pasty
  • hrst majoránky
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem. Přidáme mleté maso a varečkou oddělíme od sebe. Opékáme do vydušení šťávy. Potom podlijeme vínem, přidáme kari pastu, pepř a kostku bujónu. Přiklopíme poklicí a necháme vydusit. Mezitím si omyjeme brokolici, rozdělíme jí na růžičky, osolíme a uvaříme jí v páře max. 8 minut.

Mleté maso vyklopíme do zapékací misky, poklademe kousky brokolice a zalijeme šlehačkou rozmíchanou se žloutkem. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě dozlatova.

Jako přílohu dáme už jen zeleninový salát.