Brokolice zapečená s mletým masem
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 500 g mletého masa vepřové/hovězí
- 1 brokolice
- 40 g sýru parmazánového typu
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1,5 dl bílého vína
- 1 zeleninový bio bujón
- olej
- 1 šlehačka
- 1 žloutek
- 1 lžička červené kari pasty
- hrst majoránky
- čerstvě mletý pepř
Postup:
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem. Přidáme mleté maso a varečkou oddělíme od sebe. Opékáme do vydušení šťávy. Potom podlijeme vínem, přidáme kari pastu, pepř a kostku bujónu. Přiklopíme poklicí a necháme vydusit. Mezitím si omyjeme brokolici, rozdělíme jí na růžičky, osolíme a uvaříme jí v páře max. 8 minut.
Mleté maso vyklopíme do zapékací misky, poklademe kousky brokolice a zalijeme šlehačkou rozmíchanou se žloutkem. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě dozlatova.
Jako přílohu dáme už jen zeleninový salát.