Marinované vepřové nudličky s brokolicí dušené v kokosovém mléce s rýží basmati
Na 3 porce budeme potřebovat:
Maso v marinádě
- 3 větší vepřové řízky
- 3 lžíce sojové omáčky Kikkoman
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce kokosové moučky
- 1 lžíce ústřičné omáčky
- 1 lžíce kremžské hořčice
Na následnou úpravu masa
- 200 ml kokosového mléka
- 4 růžičky brokolice
- asi 10 cm pórku
- 1 lžička hrubozrnného kari koření
- kokosový olej
Rýže
- 1 hrnek rýže basmati
- 3 lžíce másla
- sůl
Postup:
V misce smícháme olej s hořčicí, ústřičnou omáčkou, sojovou omáčkou a kokosovou moučkou a do marinády vmícháme na slabé nudličky pokrájené maso. Překryjeme fresh folií a necháme odležet v lednici alespoň hodinu.
Brokolici omyjeme, košťálky nakrájíme na kolečka a odložíme na jeden talíř. Přidáme k nim na kousky nakrájený pórek. Zbylé maličké růžičky odložíme na jiný talířek.
V pánvi rozehřejeme kokosový olej a zprudka na něm opečeme namarinované maso. Přidáme kari a kokosové mléko, přiklopíme poklicí a dusíme asi 20 minut. Potom přidáme pórek s kousky brokolicových košťálků a chvilku dusíme. Dvě minuty před koncem přípravy přisypeme i brokolicové růžičky.
V mezičase uvaříme rýži. Odměřenou rýži několikrát propláchneme vodou. Poslední vodu slijeme, přilijeme jeden a půl násobek vody čisté, osolíme a na rozptylovači plamene uvaříme doměkka. Trvá to cca 12 minut. Rýži stáhneme z plamene, navrch položíme 3 kousky másla, přiklopíme pokličkou a necháme rozpustit. Před podáváním promícháme.