Kuřecí paprikové tajemství mé babičky
4.86 (97.14%) 7 hlas(ů)

Má drahá babička byla vždy mistryní kuchyně a jazyka. První zmíněné je to, o co se chci s vámi podělit. Její tajná receptura na moje nejoblíbenější jídlo se mi získávala těžko a moje jediné štěstí je, že není na internetu a nevidí tady své střežené tajemství 😉 To by se pak projevilo druhé zmíňené. Tak či tak, větší hřích by byl, nepodělit se s vámi.

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 3 prsní řízky na kostičky
  • 2 velké červené papriky nakrájené na proužky
  • 1 velká cibule nakrájená najemno
  • 1 smetana na vaření (nemusí být)
  • paprika mletá sladká (25g pytlík)
  • stroužek česneku
  • mletý pepř
  • sůl na dochucení
  • slunečnicový olej

Postup:

Do mísy dáme na kostičky nakrájené maso, pěkně opepříme, přidáme cibuli, jemně pokrájený stroužek česneku,  nakrájenou červenou papriku a promícháme s trochou oleje. Aspoň 3 hodiny necháme v lednici odležet.

V konvici uvaříme cca 1,7 l vody. Na rozehřáté pánvi osmažíme směs, kterou jsme si připravili, následně ji osolíme a přidáme první dávku převařené vody (aby kompletně pokryla maso). Dusíme aspoň hodinu, necháme vodu vždy takřka vypařit a opět přilijeme další. Stále opakujeme, občas zamícháme.

Babička ke konci ochucuje tekutým Maggi. Vzhledem k vzpomínkám na tu chuť z dětství jej tam přidávám také (podle chuti). Smetana je více méně dobrovolná, pokud se vám směs zdá málo hustá nebo chuťově nevyvážená.

Jako přílohu volila babička couscous nebo rýži. Já používám rád americké brambory, krokety, hranolky. Je výborné je polít směsí, nasáknou chuť a za chvíli jsou pryč.