Kuřecí prsa v jogurtové marinádě
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 3 kuřecí prsa (stačí pro 4 osoby)
- 1 bílý jogurt
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 plná lžička kurkumy
- 1 plná lžička drceného římského kmínu
- 1/2 lžičky červené kari pasty nebo chilli koření
- 1 lžička medu
- 1 lžička citronové šťávy
- olej
- 1 lžička kukuřičného škrobu + 1 lžička sojové omáčky
Postup:
Kuřecí prsa očistíme vlhkým ubrouskem a nakrájíme na slabší plátky. V misce smícháme jogurt se sojovou omáčkou, olivovým olejem, medem, citronem a kořením. Kuřecí maso vložíme do marinády tak, aby bylo celé obalené a necháme v lednici odpočinout minimálně 2 hodiny.
Na grilovací pánvi rozehřejeme trochu oleje a kuřecí maso na něm z obou stran opečeme. V malém rendlíčku rozehřejeme trošku oleje a přidáme několik lžic marinády a zalijeme Gustinem rozpuštěným v trošce vody. Ochutíme případně pár kapkami sojovky a svaříme na omáčku.
Jako přílohu můžete použít třeba jasmínovou rýži.
Zkoušel to někdo s jiným, než bílým jogurtem?