Kuřecí paličky ve švestkovo-medové marinádě
Kuřecí paličky mají nespornou výhodu, že se dají jíst i bez příboru. Jsou tudíž vhodnou volbou při jakékoliv oslavě 🙂
Co budeme potřebovat:
- 20 kuřecích paliček
- 50 ml sezamového oleje
- 30 ml švestkového sirupu (zdravá výživa)
- 20 ml balzamika
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 lžíce třtinového cukru
- 6 lžic sojové omáčky Kikkoman
- 1 velký stroužek česneku prolisovat
- 1 vrchovatá lžíce medu
- petrželová nať
Postup:
Všechny ingredience, včetně posekané petrželové natě, vyšleháme metličkou ve vyšší míse. Kuřecí paličky očistíme, ostrým nožem na několika místech nařízneme a obalíme v míse marinádou. Necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočívat. Potom přendáme na nízký plech na trochu oleje, ještě potřeme marinádou a v troubě vyhřáté na 200 st. C pečeme cca 45 minut. Kontrolujeme, aby se marináda nepřipálila a průběžně otáčíme.
Hotové paličky obalíme na koncích do alobalových proužků a narovnáme na tácek.