Kuřecí paličky mají nespornou výhodu, že se dají jíst i bez příboru. Jsou tudíž vhodnou volbou při jakékoliv oslavě 🙂

Co budeme potřebovat:

  • 20 kuřecích paliček
  • 50 ml sezamového oleje
  • 30 ml švestkového sirupu (zdravá výživa)
  • 20 ml balzamika
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 6 lžic sojové omáčky Kikkoman
  • 1 velký stroužek česneku prolisovat
  • 1 vrchovatá lžíce medu
  • petrželová nať

Postup:

Všechny ingredience, včetně posekané petrželové natě, vyšleháme metličkou ve vyšší míse. Kuřecí paličky očistíme, ostrým nožem na několika místech nařízneme a obalíme v míse marinádou. Necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočívat. Potom přendáme na nízký plech na trochu oleje, ještě potřeme marinádou a v troubě vyhřáté na 200 st. C pečeme cca 45 minut. Kontrolujeme, aby se marináda nepřipálila a průběžně otáčíme.

Hotové paličky obalíme na koncích do alobalových proužků a narovnáme na tácek.

kuř.pal.