Kuřecí nudličky na paprice
Kuře na paprice je pohádka mého mládí. A vsadím se, že moje mamka uměla úplně to nejlepší kuře na paprice na světě. Vždy jsem si myslela, že je to taková česká klasika, ale údajně se jedná o dědictví éry rakousko-uherské 🙂
Na 2 porce budete potřebovat:
- 1 a půl kuřecího prsa
- 2 plátky slaniny
- 1 dl kondenzovaného mléka
- 1 větší cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce sladké papriky
- čertvě mletý pepř, sůl
- 1 lžíce hladké mouky
- olej
Postup:
Nechci vás mýlit, toto není recept mamky. Musela jsem ho trochu vyladit, protože syn nemá rád kuře s kostmi a kůži. Problém je, že kůže a kosti dávají šmak omáčce. Této omáčce dává šmak slanina 🙂
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Slaninu a cibuli na kostičky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje, přidáme cibuli a restujeme dorůžova. Přidáme slaninu, promícháme a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme kuřecí maso a restujeme na silnějším plameni. Mícháme, aby se zatáhlo ze všech stran. Přisypeme papriku, pepř a sůl. Už zahříváme jen chvilku. Zalijeme vodou, aby nudličky byly potopené a vaříme asi 15 minut. Vodu bude nutné pravděpodobně dolít. Ke konci úpravy rozmícháme mouku s trochou vlažné vody a přilijeme do základu. Provaříme pár minut do požadované hustoty. Úplně nakonec zjemníme šlehačkou a necháme přejít varem.
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
také miluji rychlá a dobrá jídla a vím,že do 30 ti minut,může člověk uvařit dobré a chutné i dietní jídlo,doplnit to zele.salátem a jeto.
Tak to jste náš člověk, Aleno 🙂