Krůtí nudličky s arašídy a bazalkové šťouchané brambory
Bazalkové brambory ve spojení s krůtími nudličkami byly famózní.
Krůtí nudličky:
- 500 g krůtích prsou
- 2 hrsti čerstvých arašídů
- 1 velká cibule
- 4 lžíce praženého sezamového oleje
- 3 lžíce sojové omáčky Kikkoman
- 2 lžičky worchestru
- 1 plná lžička solamylu
- sůl
- olej
Bazalkové brambory:
- 8 brambor
- 5 plátků slaniny
- 2 lahůdkové cibulky
- 50 g másla
- 2 plné hrsti bazalky
- sůl, kmín
Maso nakrájíme na tenké nudličky a dáme do mísy, zakapeme sezamovým olejem, sojovkou, worchestrem, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, arašídy a zasypeme solamylem. Promícháme, můžeme přidat ještě trochu obyčejného slunečnicového oleje a necháme aspoň 20 minut odležet.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, zalijeme teplou vodou, osolíme, přidáme kmín v sítku na čaj a uvaříme doměkka. Než se nám brambory uvaří, na troše oleje orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme i nakrájenou lahůdkovou cibulku a již jen krátce prohřejeme. Z uvařených brambor odstraníme sítko s kmínem, slijeme vodu, přidáme máslo a orestovanou slaninu s cibulkou a rozšťoucháme šťouchadlem na brambory.
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm krůtí maso. Když už je zcela hotové, dle potřeby dosolíme a zalijeme trošičkou vody, aby se s ní spojil výpek z masa.