Bazalkové brambory ve spojení s krůtími nudličkami byly famózní.

Krůtí nudličky:

  • 500 g krůtích prsou
  • 2 hrsti čerstvých arašídů
  • 1 velká cibule
  • 4 lžíce praženého sezamového oleje
  • 3 lžíce sojové omáčky Kikkoman
  • 2 lžičky worchestru
  • 1 plná lžička solamylu
  • sůl
  • olej

Bazalkové brambory:

  • 8 brambor
  • 5 plátků slaniny
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 50 g másla
  • 2 plné hrsti bazalky
  • sůl, kmín

Maso nakrájíme na tenké nudličky a dáme do mísy, zakapeme sezamovým olejem, sojovkou, worchestrem, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, arašídy a zasypeme solamylem. Promícháme, můžeme přidat ještě trochu obyčejného slunečnicového oleje a necháme aspoň 20 minut odležet.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, zalijeme teplou vodou, osolíme, přidáme kmín v sítku na čaj a uvaříme doměkka. Než se nám brambory uvaří, na troše oleje orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme i nakrájenou lahůdkovou cibulku a již jen krátce prohřejeme. Z uvařených brambor odstraníme sítko s kmínem, slijeme vodu, přidáme máslo a orestovanou slaninu s cibulkou a rozšťoucháme šťouchadlem na brambory.

Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm krůtí maso. Když už je zcela hotové, dle potřeby dosolíme a zalijeme trošičkou vody, aby se s ní spojil výpek z masa.