Koukali jste se někdy, kolik je na obalu tortil ve složení napsaných E-kódů??? Nechte je ležet v regálu a udělejte domácí. Fakt to není žádná věda 😛

Těsto na tortily

  • 600 g hladké mouky
  • 330 ml horké vody
  • 100 g rozpuštěného vepřového sádla
  • 1 plná lžička soli

Náplň

  • 3 krůtí plátky
  • 1 plechovka červených fazolí ve vlastním nálevu (nebo i čerstvě uvařené nebo zásoby zmrazáku)
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 lahůdková cibulka
  • 1 krabička rajčatového pyré (200 ml)
  • sůl
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička červené kari pasty
  • hrubě mletý pepř

Zelenina

  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 salátová okurka
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 4 rajčata
  • několik listů salátu
  • sůl

Postup:

Do kuchyňského robota dáme mouku, horkou vodu, sůl a rozehřáté sádlo a promícháme těsto. Necháme pár minut odpočinout a připravíme si zeleninu. Tu omyjeme a nakrájíme na kousky do mísy. Mírně posolíme a promícháme.

Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm na kousky nakrájené krůtí maso. Přidáme prolisovaný česnek, sojovou omáčku, sůl, pepř, kari pastu, slité fazole a rajčatové pyré. Chvíli prohřejeme a odstavíme.

Těsto na tortily rozkrájíme na 8 malých kousků, pokud vlastníme velkou palačinkovou pánev. Pokud ne, uděláme kousků 9 nebo 10. Vyválíme na VELMI tenko a pomocí válečku přenášíme na nasucho rozpálenou pánev. Opečeme z každé strany asi 2 minuty, dokud se na povrchu neudělají zlaté skvrny.

Potom tortily naplníme masovou směsí a zeleninovou směsí a stočíme. Upevníme pomocí párátek a pro komfortnější konzumaci zabalíme do ubrousku.