Domácí tortily s krůtím masem a fazolemi
Koukali jste se někdy, kolik je na obalu tortil ve složení napsaných E-kódů??? Nechte je ležet v regálu a udělejte domácí. Fakt to není žádná věda 😛
Těsto na tortily
- 600 g hladké mouky
- 330 ml horké vody
- 100 g rozpuštěného vepřového sádla
- 1 plná lžička soli
Náplň
- 3 krůtí plátky
- 1 plechovka červených fazolí ve vlastním nálevu (nebo i čerstvě uvařené nebo zásoby zmrazáku)
- 1 velký stroužek česneku
- 1 lahůdková cibulka
- 1 krabička rajčatového pyré (200 ml)
- sůl
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička červené kari pasty
- hrubě mletý pepř
Zelenina
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 salátová okurka
- 2 lahůdkové cibulky
- 4 rajčata
- několik listů salátu
- sůl
Postup:
Do kuchyňského robota dáme mouku, horkou vodu, sůl a rozehřáté sádlo a promícháme těsto. Necháme pár minut odpočinout a připravíme si zeleninu. Tu omyjeme a nakrájíme na kousky do mísy. Mírně posolíme a promícháme.
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm na kousky nakrájené krůtí maso. Přidáme prolisovaný česnek, sojovou omáčku, sůl, pepř, kari pastu, slité fazole a rajčatové pyré. Chvíli prohřejeme a odstavíme.
Těsto na tortily rozkrájíme na 8 malých kousků, pokud vlastníme velkou palačinkovou pánev. Pokud ne, uděláme kousků 9 nebo 10. Vyválíme na VELMI tenko a pomocí válečku přenášíme na nasucho rozpálenou pánev. Opečeme z každé strany asi 2 minuty, dokud se na povrchu neudělají zlaté skvrny.
Potom tortily naplníme masovou směsí a zeleninovou směsí a stočíme. Upevníme pomocí párátek a pro komfortnější konzumaci zabalíme do ubrousku.