Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 300 g čerstvých tagliatelle
  • 100 g slaniny
  • 3 dl rajčatové passaty
  • 3 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 2 řapíky celeru
  • 1 střední cibule
  • hrst bazalkových listů
  • 20 g sýru parmazánového typu
  • kousek chilli papričky
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Postup:

Cibuli, chilli papričku a slaninu nakrájíme na kostičky, řapíky a česnek na plátky. Rajčata nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou, sloupeme slupku, vykrojíme bubáky a nakrájíme na kostičky. Na pánev kápneme trochu oleje a rozškvaříme na něm slaninu. Přidáme cibuli a restujeme, dále přihodíme česnek a chilli a opět restujeme a mícháme. Potom přisypeme celer a rajčata a necháme povařit. Vlijeme passatu, osolíme, opepříme, prohřejeme a zasypeme bazalkou.

Uvaříme tagliatelle dle návodu a nastrouháme sýr.