Tagliatelle s omáčkou z rajčat a řapíkatého celeru
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 300 g čerstvých tagliatelle
- 100 g slaniny
- 3 dl rajčatové passaty
- 3 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 2 řapíky celeru
- 1 střední cibule
- hrst bazalkových listů
- 20 g sýru parmazánového typu
- kousek chilli papričky
- sůl, čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup:
Cibuli, chilli papričku a slaninu nakrájíme na kostičky, řapíky a česnek na plátky. Rajčata nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou, sloupeme slupku, vykrojíme bubáky a nakrájíme na kostičky. Na pánev kápneme trochu oleje a rozškvaříme na něm slaninu. Přidáme cibuli a restujeme, dále přihodíme česnek a chilli a opět restujeme a mícháme. Potom přisypeme celer a rajčata a necháme povařit. Vlijeme passatu, osolíme, opepříme, prohřejeme a zasypeme bazalkou.
Uvaříme tagliatelle dle návodu a nastrouháme sýr.