Smažené houby s bramborem
Vím, tento recept určitě nikoho nepoblouzní. Píšu jej proto, že mi přišel do cesty při mé ranní procházce. Nešla jsem cíleně na houby, ale o tyto skvosty jsem téměř zakopla na cestě, a tak skončily na mém poledním talíři 🙂
- houby dle libosti, já našla bedlu a píchavky
- 1 vejce
- troška mléka
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- brambory
- máslo
- kmín
- olej
- šalvějové listy
Houby očistíme, případně překrojíme. Obalíme v mouce (mouku i strouhanku dávám do mikrotenového sáčku, usnadní to obalování, potřepáváním sáčku s obalovaným kusem potraviny potřásám a pomačkávám), ve vajíčku rozšlehaným s trochou mléka a nakonec ve strouhance. V malém kastrolku rozehřejeme větší množství oleje (cca 2 cm) a houby v něm i s listy šalvěje osmažíme dozlatova.
Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě společně s kmínem doměkka, na talíři omastíme máslem.