Když opět po roce přišlo milé pozvání od Jany Duffkové a Ondry Duffka (www.lotusgrill.de/cz) na soutěžní Lotusgrill piknik v pražské Stromovce, který letos pořádali ve spolupráci se Sedlčanským Hermelínem a firmou Iceland, přemýšlela jsem, čím bych mohla vytříbené jazýčky mladých kreativních foodblogerů překvapit.

Zadání bylo, vzhledem k partnerům, jasné: „použij do svého receptu Sedlčanský Hermelín nebo některý z druhů hořčice Bornier“. A protože jsou teď na našem foodblogu největší „frčáci“ cuketa a lilek, v hlavě se mi rodil plán na zeleninový grilovaný salát s hermelínem.

horcice-bornierMé plány zhatil mladší syn Kuba, protože jakmile se v den „D“, respektive „G“ dozvěděl o grilování, rozzářily se mu oči a prohlásil, že jede samozřejmě se mnou. V tu ránu mu však došlo, že hermelín, ani hořčici nejí, a lilek už vůbec ne, což vyhodnotil, jako podstatný problém. Opět se ukázalo, že náš junior je muž činu, protože okamžitě rozhodl, že hlavní součástí speciality bude ananas dřímající v míse na jídelním stole. Zřejmě si myslel, že pod výraznou chutí ananasu se nějaký ten kousek hermelínu schová 😀 . Během pár minut jsme měli trochu „vytuněného“ ananasového salátu před sebou v misce a s uspokojením dali našemu dílu požehnání.

Kuba je detailista, a tak jsme se cestou ještě stavili pro maličké černé tácky na finger foods, černobílé ubrousky a bílé vidličky, aby i estetický dojem byl dokonalý.

S malým zpožděním jsme dorazili do Stromovky do Grill parku, příjemného místa, kde si každý může za 150 kaček půjčit Lotus gril a na dřevěných stolech pod širým nebem ugrilovat přinesené dobroty. Je prima, že si tu můžete koupit i pití a nemusíte se s ním tahat.

Na místě už byla parta dobře naladěných lidí s podobnou vášní pro jídlo a taky velkorysé občerstvení. Ještě než došlo na soutěžní klání, mohli jsme ochutnat vynikající grilované klobásky od Icelandu a taky hořčice Bornier, které jsem dosud nechutnala. Světe div se! Kuba ochutnal hořcici a hermelín a užasle prohlásil: „Jéé, mňam, to je dobrý.“ 🙂

kolaz-ananas

A pak už začala soutěžní část a my se pustili do přípravy ananasového salátu. Respektive v naší dvojici já byla ta podej, podrž, zamíchej 🙂 . Kuba se postavil čelem i k následné prezentaci salátu před ostatními foodblogery a já mu nosila ubrousky 😀

Nebudu vás už déle napínat výsledkem. První místo a LotusGrill získala mladičká foodblogerka Martina za svůj výborný grilovaný hermelín plněný švestkami. A cenu poroty, v podobě krásného piknikového koše, si za svůj skvostný ananasový salát odnesl náš Kuba.

Kuba-kos1

Až za úplné tmy jsme se vydali k domovu. A pěkně jsme se pronesli. Kromě výhry jsme si odnášeli spoustu dárečků od LotusGrillu, Sedlčanského hermelínu i firmy Iceland.

Již zítra se můžete těšit na recept na grilovaný ananasový salát a ve dnech následujících na recepty, které budou zahrnovat delikátní slaninu a Cheddar od Icelandu.