Velikost formy na biskupský chlebíček:

  • 400 g žitné mouky
  • 200 g pšeničné mouky
  • 360 ml vody
  • 4 lžíce oleje
  • 2,5 lžičky soli
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 1,5 lžíce octa
  • 1 sušené droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky anýzu
  • hrst slunečnicových semínek

Postup:

Smícháme mouky, sůl, cukr, droždí, kmín, anýz a slunečnici. Přidáme vodu smíchanou s olejem a octem. Zaděláme nelepivé příjemné hutné těsto buď vařečkou nebo pomocí kuchyňského robotu. Když je dostatečně zpracované, přendáme jej do formy na biskupský chlebíček, vyložené pečícím papírem. Těsto rozvrstvíme po celé ploše a uhladíme mokrýma rukama. Necháme hodinu a půl kynout.

Troubu rozpálíme na 190 st. C. Chlebíček vložíme dovnitř a 25 minut pečeme. Potom vyndáme z formy a pečeme už jen v pečícím papíře dalších 20 minut.