Uzený tempeh s restovanou zeleninou a rýží
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 1 balení uzeného tofu
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 větší lahůdková cibulka
- 1 velký stroužek česneku
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce citrónové šťávy
- kus pórku
- čerstvě mletý pepř
- chilli
- špetka soli
- olej
- jasmínová rýže
- černý sezam
- petrželka
Postup:
Nejdřív si dáme vařit rýži.
Tempeh, papriky, pórek, česnek i cibulku rozkrájíme na kousky. Na pánvi rozpálíme olej. Přisypeme tempeh, chvilku restujeme a pak postupně přidáváme papriky, pórek a cibulku. Opepříme, osolíme, okořeníme chilli. Ještě chvilku opékáme. V deci vody smícháme škrob se sojovkou a vlijeme ke směsi. Zahříváme do zahoustnutí. Dochutíme citrónovou šťávou.