Na cca 12 ks budeme potřebovat:

  • 400 g rybího filé
  • 40 g strouhanky
  • 30 g jemných ovesných vloček
  • 2 velké stroužky česneku
  • 2 lžíce sekaného kopru
  • 1 cibule
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • řepkový olej + lžíce másla

Příloha

  • bramborová kaše a okurkový salát

Postup:

Filé, je-li zmrazené, necháme trochu povolit. Ale jenom tak, aby se dalo rozkutrovat. Předtím, než dáme do sekáčku, odsajeme ubrouskem vodu. Je-li čerstvé, rozmixujeme rovnou. Zároveň rozsekáme v sekáčku i cibuli a česnek. Drť přendáme do misky, přisypeme strouhanku, vločky, sůl a pepř, kopr a ochutíme citrónem. Důkladně promícháme.

V pánvi si rozehřejeme asi centimetrovou vrstvu oleje. Z těsta tvoříme ploché karbanátky, které obalujeme v mouce a vkládáme do rozpáleného oleje. Osmažíme z obou stran dozlatova.

Podáváme třeba s bramborovou kaší a okurkovým salátem.