Rybí karbanátky
Na cca 12 ks budeme potřebovat:
- 400 g rybího filé
- 40 g strouhanky
- 30 g jemných ovesných vloček
- 2 velké stroužky česneku
- 2 lžíce sekaného kopru
- 1 cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- citrónová šťáva
- hladká mouka
- řepkový olej + lžíce másla
Příloha
- bramborová kaše a okurkový salát
Postup:
Filé, je-li zmrazené, necháme trochu povolit. Ale jenom tak, aby se dalo rozkutrovat. Předtím, než dáme do sekáčku, odsajeme ubrouskem vodu. Je-li čerstvé, rozmixujeme rovnou. Zároveň rozsekáme v sekáčku i cibuli a česnek. Drť přendáme do misky, přisypeme strouhanku, vločky, sůl a pepř, kopr a ochutíme citrónem. Důkladně promícháme.
V pánvi si rozehřejeme asi centimetrovou vrstvu oleje. Z těsta tvoříme ploché karbanátky, které obalujeme v mouce a vkládáme do rozpáleného oleje. Osmažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme třeba s bramborovou kaší a okurkovým salátem.