Dýňovo-kukuřičná polévka
Na 5-6 porcí budeme potřebovat:
- 400 g mražené kukuřice
- 400 g dýně Hokaidó
- 200 ml šlehačky
- 30 g másla
- 3 zeleninové bio bujóny
- 1 cibule
- muškátový oříšek
- chilli koření
- dýňová semínka a nachos na ozdobu
Postup:
Cibuli rozkrájíme na nudličky a orestujeme na másle dosklovata. Přisypeme kukuřici a na kousky nakrájenou dýni (Hokaidó se neloupe). Přilijeme asi 1,4 l vody, přidáme bujóny, chilli a nastrouhaný muškátový oříšek. Vaříme do změknutí, cca 15 minut. Potom polévku rozmixujeme a v ideálním případě také přepasírujeme přes síto s většími oky. Polévku zjemníme šlehačkou a ještě minutku povaříme. Dle potřeby dochutíme solí nebo citrónovou šťávou.
Na talíři ozdobíme dýňovými semínky, nachos a kvalitním olejem.