Na 5-6 porcí budeme potřebovat:

  • 400 g mražené kukuřice
  • 400 g dýně Hokaidó
  • 200 ml šlehačky
  • 30 g másla
  • 3 zeleninové bio bujóny
  • 1 cibule
  • muškátový oříšek
  • chilli koření
  • dýňová semínka a nachos na ozdobu

Postup:

Cibuli rozkrájíme na nudličky a orestujeme na másle dosklovata. Přisypeme kukuřici a na kousky nakrájenou dýni (Hokaidó se neloupe). Přilijeme asi 1,4 l vody, přidáme bujóny, chilli a nastrouhaný muškátový oříšek. Vaříme do změknutí, cca 15 minut. Potom polévku rozmixujeme a v ideálním případě také přepasírujeme přes síto s většími oky. Polévku zjemníme šlehačkou a ještě minutku povaříme. Dle potřeby dochutíme solí nebo citrónovou šťávou.

Na talíři ozdobíme dýňovými semínky, nachos a kvalitním olejem.