Jestli si myslíte, že vás v grilování už nic nepřekvapí, tak vyzkoušejte tuto lahůdku. 😀

  • 5 pevnějších nektarinek
  • 1 dl agávového sirupu
  • šťáva z půlky citronu

Kokosový dip:

  • 1 mascarpone (menší balení)
  • 1/2 zakysané smetany
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1 malá plechovka kokosového mléka
  • 1 šálek strouhaného kokosu

Nektarinky omyjeme, nakrojíme na čtyři díly a oddělíme od pecky. Dílky vložíme do marinády z agávového sirupu a citronové šťávy a necháme nejlépe přes noc uležet v lednici.

Umícháme si dohladka také dip z mascarpone, smetany, sirupu, kokosového mléka a strouhaného kokosu a uschováme v uzavíratelné krabičce.

Nektarinky ogrilujeme na rozpáleném grilu a poté podáváme smíchané s připraveným dipem.