Grilované nektarinky s kokosovým dipem
Jestli si myslíte, že vás v grilování už nic nepřekvapí, tak vyzkoušejte tuto lahůdku. 😀
- 5 pevnějších nektarinek
- 1 dl agávového sirupu
- šťáva z půlky citronu
Kokosový dip:
- 1 mascarpone (menší balení)
- 1/2 zakysané smetany
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1 malá plechovka kokosového mléka
- 1 šálek strouhaného kokosu
Nektarinky omyjeme, nakrojíme na čtyři díly a oddělíme od pecky. Dílky vložíme do marinády z agávového sirupu a citronové šťávy a necháme nejlépe přes noc uležet v lednici.
Umícháme si dohladka také dip z mascarpone, smetany, sirupu, kokosového mléka a strouhaného kokosu a uschováme v uzavíratelné krabičce.
Nektarinky ogrilujeme na rozpáleném grilu a poté podáváme smíchané s připraveným dipem.