Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 5 petrželí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 kostky koření Wuerzl
  • mletý koriandr
  • mletý bílý pepř
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • olej
  • 1,3 l vody
  • zakysaná smetana
  • zelená petrželka

Postup:

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem, až začne lehce zlátnout. Přidáme oloupanou a nahrubo nastrouhanou petržel a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vroucí vodou, přidáme bujon a koření a vaříme asi 15 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme. Chuť petržele je sladká, ale přidáním citronové šťávy získá moc příjemnou chuť. Na talířích ozdobíme zakysanou smetanou a zelenou petrželkou.