Tofu na paprice s jasmínovou rýží
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 2 tofu s provensálským kořením
- 3 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce Hrašky zahušťovací (můžete místo toho použít i 2 lžíce hladké mouky, ale Hraška dá jídlu skvělou chuť)
- 2 lžíce lahůdkové papriky
- 1,5 dl kondenzovaného mléka
- 1 cibule
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/4 lžičky chilli
- čerstvě mletý pepř
- olej
- jasmínová rýže
Postup:
Tofu rozkrájíme na kostky a nasypeme do misky. Přidáme papriku, kmín a Hrašku. Promícháme, aby se všechny kousky obalily. Cibuli rozkrájíme na kostičky a orestujeme v kastrolu na oleji dozlatova. Přidáme připravené tofu a chvilku restujeme, aby se paprika rozvoněla. Zalijeme asi čtvrt litrem vlažné vody, přisypeme chilli koření, pepř, přidáme sojovku a chvilku povaříme do zhoustnutí. Přilijeme kondenzované mléko a ještě asi 3 minuty povaříme. Podáváme s uvařenou rýží.