Italské toustíky s rajčaty a mozzarellou
Varování! Jak jednou italské toustíky uděláte, budete je muset dělat už pořád 😀
Pro tři osoby budeme potřebovat:
- 1 celozrnná bageta
- 5 větších rajčat
- 1 balení mozzarelly
- 1 dl olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- hrst lístků bazalky
- sůl
Postup:
Bagetu rozkrájíme na plátky, olej smícháme s trochou soli, rozdrceným česnekem a pokrájenou bazalkou. Rajčata nařízneme nožem, spaříme vařící vodou a oloupeme. Nakrájíme na půlky a půlky na plátky. Mozzarellu rozkrojíme v půli a půlky nakrájíme na plátky. Plech vyložíme pečícím papírem, poklademe plátky bagety, které pomažeme pomocí mašlovačky připravenou olejovou směsí a dále ozdobíme plátem rajčete a ozdobíme mozzarellou. Vložíme do trouby vytopené na 180st. C a 12 minut zapékáme.