Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 1 marinovaný tempeh (zdravá výživa nebo i Globus)
  • 10 cherry rajčátek
  • 3 stroužky česneku
  • 3 vrchovaté lžíce bazalkového pesta
  • 3 lžíce nakládaných sójových výhonků
  • 1 cibule
  • 1/2 červené papriky
  • kus bílé ředkve – daikon
  • kus pórku
  • kus čínského zelí
  • kousek chilli papričky
  • sůl
  • olivový olej
  • těstoviny – na našem případě tagliolini s lanýži – uvařené dle návodu

Postup:

Ve velké pánvi nebo nižším kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm na nudličky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na proužky nakrájený daikon, pak papriku, pórek a chilli papričku. Chvilku opékáme a přidáme na kostičky nakrájený tempeh a po chvíli také čínské zelí. Dále mícháme a restujeme a nakonec přidáme pesto, sojóvé výhonky a na půlky rozkrájená rajčátka. Dle chuti přisolíme. Ještě chvilku prohřejeme a podáváme s uvařenými těstovinami.