Grilované jablíčkové špízy s dipem ze zakysané smetany
Někdy nás tak honí mlsná a uděláme si nějakou dobrotu. Grilovaná jablíčka s omáčkou ze zakysané smetany, ovoněné meduňkou jsou pohlazením.
- 3 větší jablka
- šťáva z půl citronu
- 4 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce rumu
- mletá skořice
- 1 cm zázvoru
Omáčka:
- 1 zakysaná smetana
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička citronové šťávy
- několik lístků meduňky
- pár zrnek soli
V misce rozmícháme marinádu z citronové šťávy, javorového sirupu, rumu, mleté skořice a jemně nastrouhaného zázvoru. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na větší měsíčky. Připravená jablka namočíme do marinády, aby byla z větší části obalená, přikryjeme fresh fólií a necháme přes noc v lednici odpočinout. Před grilováním ještě promícháme. Namarinované dílky jablek napícháme na špejle a z obou stran ogrilujeme.
Podáváme s omáčkou smíchanou ze zakysané smetany, javorového sirupu, ochucené citronem a meduňkou.