Vepřová pečeně prokládaná bylinkami
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 600 g vepřové pečeně v celku
- 1 dl olivového oleje
- 2 lžíce sojové omáčky Shoya
- hrst bylinek: šalvěj, pažitka, petržel
- sůl, pepř
- 1 cibule
- olej
- 1 lžička Gustinu (kukuřičný škrob)
Postup:
Špalíček masa ostrým nožem nařežeme na „listy“ jako knížku, ale nedořízneme docela. Bylinky nasekáme, smícháme s olejem a sojovou omáčkou a naplníme jednotlivé mezery mezi nakrájeným masem. Provázkem nebo nití maso převážeme, aby drželo pohromadě. Cibuli nakrájíme na kousky a na pánvi necháme na oleji zesklovatět. Poté cibuli odhrneme na stranu a na uvolněné straně pánve zprudka opečeme maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Opečené maso spolu s cibulí a olejem přendáme do zapékacího pekáčku, podlijeme trochou vody, přikryjeme buď poklicí nebo alobalem a na 35 minut dáme do trouby rozpálené na 180st. C. Potom poklici sundáme a z každé strany ještě asi 10 minut opékáme. Dle potřeby podléváme vodou. Chvilku před dopečením přilijeme do pekáčku asi 1 dl vody s trochou sojové omáčky a lžičkou Gustinu. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.