Těstovinový salát s tuňákem
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 250 g těstovin – nelépe gnocchetti sardi
- 5 zralých rajčat
- 3 lžíce kvalitního oleje
- 1 tuňák ve slunečnicovém oleji (120 g čistá váha masa)
- 1 vější lahůdková cibulka i se zelenou částí
- 1 zelená kapie
- 1 červená kapie
- 1 šálek mražené kukuřice
- petrželka
- pažitka
- kousek chilli papričky – nemusí být
- čerstvě mletý pepř
- sůl
A navíc
- 3 lžíce zakysané smetany
- 3 lžíce majolky
- citrónová šťáva
Postup:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě „na skus“ dle návodu. Konzervičku tuňáka otevřeme a slijeme olej. Rybku vyklepneme do misky. Papriku a cibulku nakrájíme na malé kousky, aby vše bylo přibližně stejně, jako malé gnocchetti. Rajčata rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme je také na malé kousky. Přidáme do misky a vše důkladně promícháme. Kukuřici vaříme 2 minutky ve vroucí osolené vodě. Slijeme, a také přidáme do misky. Dle chuti osolíme a opepříme. Přidáme uvařené těstoviny a chilli papričku. Zakápneme olejem, okořeníme bylinkami a promícháme.
V hrnečku smícháme zakysanku, majolku a citrónovou šťávu. Tímto dipem ozdobíme salát na talířích.