Tagliatelle s pastou z avokáda, pečeným česnekem a rajčetem
Pro 3 osoby budeme potřebovat:
- 350 g čerstvých těstovin
- 30 g strouhaného sýru parmazánového typu
- 10 velkých lístků šalvěje
- 6 cherry rajčátek
- 4 velké stroužky česneku
- 2 zralá avokáda
- 1 limetka
- šťáva z půlky citronu
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup:
Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a vhodíme na maličkou pánvičku do horkého olivového oleje. Přidáme na kousky nakrájenou šalvěj a restujeme dozlatova. Odstavíme z ohně.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu.
Avodáda omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme pecky a lžící vydlabeme do vyšší nádoby. Osolíme, opepříme, zasypeme rozstrouhaným sýrem, zakapeme citronovou šťávou a rozmixujeme ponorným mixérem.
Na jiné pánvi na troše oleje orestujeme na půlky rozkrájená rajčátka a na plátky rozkrájenou limetku.
Na talíře rozdělíme těstoviny, na ně navrstvíme rozmixované avokádo, posypeme opečeným česnekem a šalvějí a navrch ozdobíme plátky opečené limetky a rajčatových půlek.