Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 250 g dýně hokaido
  • 80 g červené čočky
  • 2 brambory
  • 2 zeleninové bio bujony
  • 1 cibule
  • 1 dl šlehačky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 vrchovatá lžíce přepuštěného másla ghí (nebo máslo)
  • 1,2 dl vody
  • hrst dýňových semínek
  • pár kapek dýňového oleje

Postup:

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpuštěném másle. Přidáme oloupané, pokrájené brambory a nakrájenou dýni (hokaido se neloupe). Zasypeme kari kořením a chvilku opékáme. Přilijeme vodu, vsypeme propláchnutou čočku, přidáme bio bujony a vaříme asi 15 minut. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a necháme ještě 2 minuty provařit.

Dýňová semínka opražíme na suché pánvi a použijeme, spolu s dýňovým olejem, na ozdobení polévky na talíři.