Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 400 g pstruha lososovitého
  • 1 větší bulva fenyklu
  • 1 bílek
  • 2 lžíce strouhanky
  • nastrouhaná kůra z 1 bio citronu
  • citronová šťáva dle chuti
  • 20 g sýru parmazánového typu
  • 1/2 lžičky červené kari pasty
  • 1 kostka zeleninového bio bujonu
  • zarovnanou lžičku třtinového cukru
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olej

Postup:

Pstruha rozdělíme na dvě porce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a na grilovací pánvi z obou stran lehce předpečeme (začínáme na straně s kůží). Bílek metličkou vyšleháme do ne příliš tuhého sněhu. Do vyšlehaného bílku přimícháme strouhanku, půlku nastrouhané kůry a nastrouhaný sýr. Navrstvíme na každou opečenou porci půlku směsi a dáme zapéct pod gril do trouby.

Z fenyklu odkrojíme tuhé stonky, rokrojíme na půlku, vykrojíme košťál a nakrájíme na cca centimetrové nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm plátky fenyklu spolu s troškou cukru. Podlijeme vínem a trochou vody, přidáme kari pastu, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Chvíli před změknutím přidáme zbytek citronové kůry a trochu citronové šťávy.