Na jednom přátelském setkání pod širou oblohou jsem ochutnala salát Coleslaw od naší sousedky. Byla to láska na první lžičku, a tak jsem se do něj pustila taky 🙂

 

  • 600 g bílého hlávkového zelí
  • 1 cibule
  • 1 větší mrkev
  • 1/4 malého celeru
  • 100 g majonézy
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 lžička ořechového octa (určitě lze jakýkoliv)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Zelí nakrájíme na tenké plátky a ještě na malé kousky. Zasypeme solí (asi 1 lžičku – dle chuti) a rukama pořádně promneme, aby zelí pustilo šťávu. Puštěnou tekutinu tekutinu slijeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer, cukr, majonézu a smetanu a dochutíme octem a pepřem. Necháme v chladu odležet alespoň hodinu. Podstatné pro chuť salátu je důkladné promačkání osoleného zelí.