Salát Coleslaw
Na jednom přátelském setkání pod širou oblohou jsem ochutnala salát Coleslaw od naší sousedky. Byla to láska na první lžičku, a tak jsem se do něj pustila taky 🙂
- 600 g bílého hlávkového zelí
- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- 1/4 malého celeru
- 100 g majonézy
- 100 g zakysané smetany
- 1 lžička ořechového octa (určitě lze jakýkoliv)
- 2 lžíce třtinového cukru
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Zelí nakrájíme na tenké plátky a ještě na malé kousky. Zasypeme solí (asi 1 lžičku – dle chuti) a rukama pořádně promneme, aby zelí pustilo šťávu. Puštěnou tekutinu tekutinu slijeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer, cukr, majonézu a smetanu a dochutíme octem a pepřem. Necháme v chladu odležet alespoň hodinu. Podstatné pro chuť salátu je důkladné promačkání osoleného zelí.