Bonbóny z bílé čokolády s oříšky a semínky
Tohle je bezkonkurenčně naše nejlepší cukroví. Je to přesně ten recept, se kterým ochotně pomáhá celá rodina. Proč? Protože kdo dělá bonbóny, může ujídat 😛
Na cca 60 bonbónů budeme potřebovat:
- 200 g bílé čokolády
- 1 lžíce kokosového tuku nebo kakaového másla (příp. ztužený pokrmový tuk)
- 50 g sezamových semínek
- 50 g slunečnicových semínek
- 50 g dýňových semínek
- 50 g spařených a oloupaných mandlí
- 50 g lískových oříšků
- 100 g rozinek
- 1 lžička skořice
- 1 lžička nastrouhané kůry z bio citronu
Postup:
Rozehřejeme pánev a na ní nasucho opražíme oříšky a semínka. Přidáváme je postupně podle velikosti, aby se nám nepřipalovaly. Nejdříve vsypeme oloupané posekané mandle, po chvíli pokrájené oříšky, pak dýňová semínka, následně slunečnicová a nakonec sezamová. Úplně nakonec přisypeme skořici a citronovou kůru a jen pár vteřin ještě zahříváme. Nakonec vmícháme i rozinky.
Mezitím, co se nám praží semínka, rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s kokosovým tukem a do rozpuštěné vsypeme obsah pánve. Promícháme a dvěma lžičkami tvoříme na plech malé hromádky a necháme v chladu (pod zámkem! 😀 ) zatuhnout.
Z bonbonů můžete udělat i vlastní bonboniéru jako dárek.
Děkuji za recept. Letos o vánocích nejoblíbenější cukroví naší rodiny a všech návštěv. Jdu ještě dělat další várku.
Tak to mě těší :). U nás se semínkové bonbony dělají rovnou z 5ti dávek :). A i tak se žádné cukroví letos nedožilo Silvestra….