Na 3 porce budeme potřebovat:

Karbanátky

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 celozrnný rohlík
  • mléko na namočení rohlíku
  • 1 cibule
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, tymián
  • trocha strouhanky na obalení
  • olej na smažení

Salát

  • 6 listů čínského zelí
  • zelné picles dle chuti
  • sůl
  • olivový olej

Postup:

Rohlík natrháme do misky a zalijeme mlékem. Maso dáme do mísy, posolíme, popepříme, přidáme tymián, vejce, nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a namočený rohlík, ze kterého vymačkáme mléko. Promícháme a utvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Čínské zelí omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. V misce smícháme se zelným picles, polijeme trochou olivového oleje a dle chuti přisolíme.