Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1 větší panenka
  • 1 dl olivového oleje
  • rozmarýna
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžíce medu
  • 50 g sýru parmazánového typu
  • 1 rozválené listové těsto
  • bílá a černá sezamová semínka
  • 1 vejce
  • trocha oleje

Mrkvový salát

  • 4 větší mrkve
  • šťáva z půlky citronu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička třtinového cukru
  • sůl
  • hrst vlašských ořechů

Postup:

Z oleje, posekané rozmarýny, citronové šťávy a medu umícháme marinádu, do které naložíme panenku nejlépe přes noc. Druhý den rozehřejeme grilovací pánev, kápneme na ní trochu oleje a panenku ze všech stran prudce opečeme, aby se zatáhla. Na plech rozprostřeme těsto na pečícím papíře, kromě okrajů ho hustě posypeme jemně nastrouhaným sýrem a na sýr položíme zataženou panenku. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a maso zavineme do štrůdlu. Povrch těsta potřeme vejcem a posypeme semínky. V troubě vyhřáté na 180 st. C upečeme max. 20 minut.

Mezitím očistíme mrkev, nastrouháme na plátky, přelijeme zálivkou a posypeme sekanými ořechy. Zálivku připravíme následovně: do hrnečku vymačkáme citronovou šťávu, přidáme oleje, cukr a sůl a vidličkou rozšleháme, až se cukr rozpustí.