Na řadu přišla naše nejoblíbenější, meruňková. Letos jsem do pár skleniček zkusila dát posekané mandle. Jsem zvědavá, jaký to bude mít úspěch 🙂

  • 1 kg omytých a vypeckovaných meruněk
  • 350 g cukru krupice
  • hrst spařených a oloupaných mandlí
  • 1 Gelfix 3:1

Meruňky pokrájíme na kostky a pod kastrol na sporák umístíme rozptylovací mřížku. Když se meruňky prohřejí, nasypeme k nim Gelfix rozmíchaný se dvěma lžícemi cukru z odváženého množství a rozmixujeme ponorným mixérem. Necháme asi minutu povařit. Potom přidáme posekané mandle a zbytek cukru a vaříme ještě asi 4 minuty. Hotovou marmeládu přelijeme do vyvařených skleniček, okraje skleničky otřeme nejdříve mokrým a pak suchým hadříkem, zavíčkujeme a otočíme na pár minut nohama vzhůru. Všechno nádobí, co přijde do styku s marmeládou nejdříve vyvaříme v horké vodě.