Zeleninový salát s cizrnou
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 1/2 ledového salátu
- 1 salátová okurka
- 1 mrkev
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 1/2 bílé cibule
- šálek uvařené cizrny (příp. z konzervy)
Zálivka
- šťáva z půlky citrónu
- stejné množství olivového oleje
- 2 lžíce javorového sirupu
- špetka soli
Postup:
Cizrnu den předem opláchneme a namočíme do chladné vody. Druhý den vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka. Vařím vždy celý sáček a zbylou cizrnu rozdělím do mikrotenových pytlíků a zmrazím v mrazáku. Salát natrháme do mísy, přidáme nahrubo nastrouhanou okurku a mrkev a na kostičky nakrájené papriky. Promícháme.
Citrónovou šťávu spolu s olejem, javorovým sirupem a solí vyšleháme v hrnečku vidličkou. Salát rozdělíme na talíře, posypeme cizrnou (použijeme-li mraženou, necháme předem rozmrazit a můžeme opéct chvilku na olivovém oleji s trochou soli, příp. česnekem), nakrájenou cibulí, sýrem a polijeme zálivkou.